Tove Sparvath Holmøy

Hun er født i 1963 og oppvokst i Ramnes i Re kommune og bor i dag på Eik utenfor Tønsberg.
Hun jobber til daglig med kunst, illustrasjon og design i sitt atelier på Olsrød. Hun er utdannet grafisk designer og har jobbet mange år i reklamebyråer. Driver nå sitt eget enkeltmannsforetak, og har i de senere år satset stadig mer på billedkunst. Hun holder nå også kurs innen tegning og maling. Tove jobber allsidig i flere teknikker innen billedkunst, med akryl, akvarell, collage og lito. Når hun maler og kreerer er hun opptatt av bevegelse, lys og strukturer. Uttrykket er hovedsakelig figurativt.
Tove sier selv:
Jeg vil inspirere og fange noe ekte. Jeg leter hele tiden etter gjenkjennelsen av noe, den rette følelsen, i det bildet jeg holder på med å skape. Å jobbe med kontraster, vann, lys og strukturer er spennende i seg selv. Det er både dybde og humor i arbeidene mine. Blant annet er det en viktig
drivkraft at vi er en del av naturen. At vi mennesker er små. Naturen er full av prosesser vi bør lytte til og lære av, for å komme i kontakt med noe større i oss selv. Jeg er særlig betatt av fjell og nordisk landskap.
Dessuten har jeg en forkjærlighet for høner………

Les og se mer om Tove på hennes hjemmeside

holmoy10

holmoy9

holmoy8

holmoy7

holmoy5

holmoy4

holmoy3

holmoy2

holmoy1

holmoy6