Latvisk ærespris til klubben

16-11-18-for-utdelingPå Latvias nasjonaldag 18. nov. 2016 ble Harald Nesset og Lilleaker Lions hedret med en ærespris for sitt humanitære arbeid i Auce Latvia. Utdelingen skjedde under en tilstelning i kulturhuset i Auce med ordføreren som vertskap. Harald, Knut og Einar var invitert og mottok prisen på vegne av klubben – Knut, Einar og Harald fra høyre i bakerste rekke på forsidebildet.

Kulturhuset var fullsatt med cirka 450 inviterte mennesker. Det var en fantastisk opplevelse og en utrolig stemning. Det var en flere timers forestilling med dans, korps og kor med både barn og voksne. Det ble delt ut en rekke hedersbevisninger mellom kulturinnslagene.

Harald fikk æresprisen for sitt 25-årige engasjement i flere humanitære prosjekter i Latvia, blant annet for sitt mangeårige engasjement og støtte til Namins krisesenteret for barn i Auce. Lions Club Lilleaker fikk prisen for sin innsats for det samme krisesenteret. Senteret drives av frivillige, har ca. 100 barn som brukere og ligger i et område med mye fattigdom og sosial nød. Senteret er et sted hvor barna kan tilbringe tid i trygge omgivelser og få mat, leksehjelp og sosial støtte.
I løpet av de siste fire årene har klubben finansiert en fullstendig rehabilitering av krisesenterets bygning for cirka 700 000 kroner. Det er finansiert gjennom klubbens egne innsamlede midler og med økonomiske bidrag fra andre Lions-klubber i Oslo og Bærum.
Prisen er også en anerkjennelse av den fantastiske innsatsen som de frivillige gjør lokalt. Klubben støtter nå senteret med et årlig bidrag på 20.000 kr til den daglige driften.

Video fra utdelingen