Hroar Scheibler

Etter endt utdannelse som boktrykker, studerte Hroar Scheibler ved Statens Kunstakademi med forskjellige professorer i årene 1952 til 1956. Etter disse 4 årene på Akademiet, malte han omtrent som før han begynte der. Det var først og fremst treningen med aktmaleri og kollegamiljøet som fikk mest betydning. Ellers ble det i hovedsak landskap, malt ute i all slags vær, hele året. Yndlingsmotiv: Furutrær med oransje stammer, grågrønt bar og sterkt blått fra himmelen mellom grenene – den ideelle treklang!

Som en kontrast til det barske og ustabile klimaet i Norge, arbeidet han ett år i det solrike Sydfrankrike, der Cézanne og van Gogh engang hadde jobbet uforstyrret av været med sine motiver. Oliventrær på rød eller oker jord ble et yndlingsmotiv både der og i Sydspania, hvor han bodde i 3 år. Så ble det Afrika: Kanariøyene og Tunis, men fremfor alt flere opphold i Kenya og Tanzania. Akasietrærne på rød jord ble et klimaks! – En gammel guttedrøm ble realisert: Å oppleve Afrika med sitt enorme dyreliv, og i tillegg male en solid samling landskap og dyrebilder derfra.

I 1998 utga Scheibler praktboken Malerier i firefargetrykk. Boken inneholder 350 av hans malerier. I 2000 ga han ut boken Tegninger og grafikk. Den har 250 helsides reproduksjoner av hans tegninger og raderinger.

Scheibler1 Scheibler2 Scheibler3 Scheibler4 Scheibler5 Scheibler6