Familiens Hus

Lilleaker Lions og Ullern Bydel arrangerte «Åpen dag» lørdag 10.09.17 i «Familiens hus» på Skøyen. Målet var å synliggjøre det kommunale «Familiens hus». Det ble arrangert teater, musikkunderholdning, leker, ansiktsmaling, og det ble servert vafler, kaker og kaffe.

Det var en flott dag med nærmere 500 besøkende personer. I år var det syvende gang det ble invitert barnefamilier til «Åpen dag».

I tillegg til Lions har «Familiens Hus» også et samarbeid med Nannestad videregående om dette arrangementet. De stiller hvrt år med en stor gruppe hudpleieelever som tilbyr ansiktsmaling. Skolen syns det er så fint å delta på dagen at de nå har lagt det inn som en del av læringsplanen.

Det samme teateret brukes hvert år, Egal teater. Mange kjenner disse fra før. De har hatt Sinnamann stykket som Lions har sponset på ungdomsskolene i bydelen.

I tillegg til teater og ansiktsmaling, var det kafesalg og aktiviteter for barna som å kaste ball i bøtte, sekkeløp, sykling, spikerbord med mer.

Helsedirektoratet anbefaler norske kommuner å organisere sitt helsefremmende og forebyggende arbeid rettet mot barn og unge etter modellen «Familiens hus». Ullern bydel etablerte sitt «Familiens hus» i 2010 i Hoff Terrasse 20 på Skøyen.

Fra januar 2018 vil leder for «Familiens hus» være barneansvarlig i bydel Ullern. Barneansvarlig skal være et bindeledd mellom spesialisthelsetjenesten og bydelen, og ha fokus på barn og ungdom som pårørende innenfor somatikk, rus eller andre belastninger.

Einar Eriksen
21.11.2017