DEL FRED

HovedbildeElever fra to av barneskolene i bydel Ullern har deltatt i Lilleaker Lions tegnekonkurranse med årets tema «Del Fred – Share peace». Konkurransen er ledd i en stor internasjonal tegnekonkurranse arrangert av Lions internasjonale organisasjon i samarbeid med FN.
Lions Clubs International og FN arrangerer årlig en internasjonal tegnekonkurranse for barn mellom 11 og 14 år. I løpet av 27 år har mer enn 8 millioner barn deltatt. I Norge deltar mer enn 200 skoler. Temaet for årets konkurranse er «Del Fred». Lions Club Lilleaker har vært ansvarlig for gjennomføringen innen bydelen vår. Konkurransen ble avsluttet på FN dagen 24. oktober med deltagelse av 85 barn fra 6. og 7.trinn på Montessoriskolen og Lilleaker skole.
Skoleledere, lærere og elever på disse skolene har bidratt til at det ble en fin og verdig konkurranse. Det ble kåret klassevinnere og to skolevinnere av en lokal jury. Alle deltagerne har fått et diplom og klassevinnerne har fått en premie fra Lilleaker Lions. Skolevinnere ble Gabriel Andreassen fra Montessori skolen og Alva Nordli Apell fra Lilleaker skole.
I samarbeid med CC Vest ble 30 fine tegninger stilt ut på kjøpesenteret i 3 dager. Se bilde.
Skolevinnerne deltok videre i en distriktskonkurranse for Oslo og Bærum. Vinner for distriktet ble en tegning fra Nøkkelvann Skole. Denne deltar videre i en landskonkurranse. Vinneren av Norgesfinalen deltar i den internasjonale finalen. Den heldige vinneren på dette nivået blir invitert med familie til Lions dag i FN i mars. Vinneren vil motta premien fra FN’s generalsekretær.