Årets kunstner – Liz Ravn

Liz Ravn forteller: «Det meste av min kunst og grafikk er en mix av tegning og maling. Jeg kan også lage collage av skrift og utklipp, og med innslag av detaljer fra foto. Jeg kan begynne på lerret eller papir, men i den senere tid tegner og maler jeg mer og mer rent digitalt.  Da maler jeg med pixler. En penn som fungerer som pensel og blyant på det grafiske tegnebrettet. Mine bilder blir trykket som digital grafikk, Digigraphie, også kalt DGA teknikk, med lysekte og vannbasert 12 fargers system. For beste farge-styring og kvalitetskontroll, trykker jeg alle mine bilder selv. På høyeste kvalitets akvarellpapir fra Hahnemühle. Hahnemühle er det beste kunstpapir på markedet.  Papiret har en herlig og dyp tekstur. Denne trykketeknikken sammen med den typen papir, gjengir kunsten optimalt, og er unik med tanke på holdbarhet av fargestyrke og friskhet, sammenlignet med tradisjonelle trykkemetoder.  Originalene er altså originalgrafikk i store filer, og ikke reproduksjoner. Grafikken blir kun trykket i begrenset opplag, nummerert og med min signatur under bildet.

Mitt virke som billedkunstner er relativt ferskt. Mitt tidligere virke var som smykkedesigner/smykkekunstner, men lengselen etter mere farger og større uttrykksflater, ledet meg mot billedkunsten, og jeg debuterte i 2012 med egen separatutstilling.

For meg er det å uttrykke meg i bilder blitt min store lidenskap. Det er min form for meditasjon. Når jeg er i den rette flyten skaper bildene seg selv. Jeg vil formidle en oppløftende og fargerik kunst. Med sensualitet, lek og glede, og en smule dypdykk i livets mystikk, maler jeg min verden.»

Les og se mer om Liz Ravn på www.lizravn.no

Ravn15 Ravn14 Ravn13 Ravn11Ravn12Ravn19 Ravn18 Ravn17 Ravn16