Anne Valen Næss

Det er skrevet om henne: «Hun leker seg med farger, mennesker og innlegg i kultur- og samfunns-debatter. Store flater forteller noe om tid og mennesker. Underfundig humor får deg til å lete rundt på lerretet. Hun ønsker ikke å fortelle hva du skal oppleve, men titlene leder deg et stykke på vei».
Jeg vokste opp i et musikkmiljø, og det ble musikkutdanning på meg også, forteller hun. Etter hvert ble det malingen som ble hovedbeskjeftigelse, og i løpet av få år har hun markert seg godt som billedkunstner.
De fleste av oss beholder heldigvis noe av barnet i oss livet ut. For meg har det medført at jeg alltid har sett farger når jeg hører musikk, sier hun. Det er ingen tvil om at hun er en utpreget kolorist. Motivene dreier seg først og fremst om halvfigurative menneskeskikkelser og abstraherte og forenklede landskap.

naess4

naess3

naess2

naess1